To mám.
Ostatní řádky přílohy 1 jsou prázdné, až na ř. 105, kde mám částky zvyšující zisk (nedaňové náklady v.o.s., jako je 545/ostatní pokuty a penále).
Pokud jsem takto podával papírové přiznání této FO (vč. ř. 105), vždycky to prošlo bez jakýchkoliv dotazů ze strany FÚ. Zkusím tam ještě v pondělí zavolat.
Jako přílohu přiznání přikládám i účetní závěru v.o.s. (RO, VZZ, přílohu) v *pdf
Ano, na tom jsem se domluvil dnes se správcem daně. Počet měsíců výdělečné činnosti nastavit na nulu/nic (a ne 12) a uzávěrku v.o.s. (RO, VZZ, přílohu) přiložit jako "další" přílohu, ne jako přílohu pro poplatníky s účetnictvím. Ještě jsem přiložil vysvětlivku, proč se hosp. výsledek v.o.s. nerovná částkám na řádku 112.
On ten formulář přiznání prostě není dokonalý, nepamatuje na všechny možnosti..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 3. 2024 15:33
Při kontrole přiznání v *xml přes server finanční správy (mojedane) mi to vyhazuje závažnou propustnou chybu, že nemám určeno, zda poplatník vede DE nebo U. Poplatník, fyzická osoba ale nevede NIC, on pouze daní podíl na zisku v.o.s.
Jiné příjmy nemá, co s tím? Nechat tu závažnou propustnou chybu?
Díky!