Potvrzení příjmu od zaměstnavatele - nemožnost získat

• 19. 3. 2024 11:42

Dobrý den, máme zaměstnance, kterému jsem nemohla provést RZD. V průběhu 2023 ještě před dokončením studia a nástupem do prvního zaměstnání (k nám) si chodil přivydělávat na brigádu (nepravidelně prodávat do obchodu nadnárodního řezězce).
    Požádal si tam o vystavení a zaslání potvrzení o zdanitelných příjmech. To mu dodnes neposlali a zřejmě už ani nepošlou. Včera šel do obchodu kde pracoval - tam mu ho prý dát nemohou a ani nedají protože mzdy zpracovává (někde) centrála. Nutno podoknout, že když tam končil, moc se jim nelíbilo že odchází a zrovna v dobrém neodešel.
    Hledala jsem telefonické spojení, abych tam zavolala a zkusila potvrzení o příjmu získat. Telefonický kontakt nejsem schopná nikde dohledat, veškerou komunikaci mají přes web.stránky.
    Jak byste prosím postupovali - mám napsat přes jejich kontaktní formulář na personální oddělení, aby nám potvrzení zaslali? Chtěl by si podat DAP, má tam přeplatek na dai, který pro mladého člověka není zanedbatelný. Děkuji předem za rady a vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).