Prosím o radu. Mám zálohu z EU za zboží ze dne 2.2., úhrada 9.2. Jakým kurzem přepočíst zálohu? A jak nyní odečet zálohy? 1. fakturu mám ze dne 4.3. Bude více faktur. Postupně budu odečítat. Prosím jaké kurzy uvést? Zatím to mám takto: zaúč. zálohy kurzem ze dne 2.2., úhrada kurzem z 9.2. Faktura přepočet kurzem ze dne 4.3. Odečet zálohy dle kurzu ze dne 2.2.? Předem děkuji za pomoc. Používám denní kurz.
A odečet zálohy nebude sedět s částkou z faktury. Faktura na 10 tisíc Eur, odečet zálohy také 10 tisíc. Bude kurzový rozdíl. Je to tak dobře? Ještě jednou moc děkuji.
Ani mi to program nedovolí. Fakturu zaúčtuji kurzem dle vystavení, odečet zálohy dle úhrady. Mohu zadat jen 1 kurz. Nebo až při konečné faktuře zjistím rozdíl na účtu 151 (záloha) a to bude kurzový rozdíl? Tak teď nevím, prosím o radu. Předem děkuji.
20. 3. 2024 11:16
Prosím o radu. Mám zálohu z EU za zboží ze dne 2.2., úhrada 9.2. Jakým kurzem přepočíst zálohu? A jak nyní odečet zálohy? 1. fakturu mám ze dne 4.3. Bude více faktur. Postupně budu odečítat. Prosím jaké kurzy uvést? Zatím to mám takto: zaúč. zálohy kurzem ze dne 2.2., úhrada kurzem z 9.2. Faktura přepočet kurzem ze dne 4.3. Odečet zálohy dle kurzu ze dne 2.2.? Předem děkuji za pomoc. Používám denní kurz.