Re: Sociální pojištění- HPP a VPP
Na OSSZ i VZP mají k dispozici tiskopisy "Žádost o snížení záloh pojistného" - na tiskopisech je vysvětleno, pro jaké období žádáte. Někde chtějí předložit peněž.deník za každé čtvrtletí (žádáte opakovaně - každého čtvrt roku). Na FÚ, podáte-li si žádost o snížení záloh (jste-li povinna nějaké zálohy na daň platit), stačí jedna žádost začátkem roku. Dále pro OSSZ i VZP předložte potvrzení zaměstnavatele o příjmech, abyste byla považována za OSVČ vedlejší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 1. 2006 17:40
Prosím o radu.
Od ledna 2006 nastupuji do zaměstnání u klienta, s kterým jsem měla smlouvu o dílo. Moje příjmy z podnikání tím klesnou cca o 2/3
a stanou se tak vlastně vedlejší činností. Zálohy na SP jsem platila 3500 Kč a podle DP 2005 mi vyjdou také tak nějak. Mohu se tomu placení nějak oficielně vyhnout?? Nechce se mi bezúročně ukládat peníze, aby mi je za rok a půl potom vraceli...
Díky za pomoc