Dobrý den,
chtěla bych prosím požádat o pomoc. Náš zaměstnanec mě požádal o vyplnění přiznání k dani z příjmu FO (pouze příjem ze zaměstnání § 6 zák.)
Týká se roku 2022, kdy byl zaměstnancem chybně uplatněn nárok na slevu na dítě.
V roce 2022 bylo provedeno zaměstnavatelem roční zúčtování daně s tímto výsledkem, vyplacen přeplatek na dani a daň. bonus.
Je potřeba tedy podat řádné daň. přiznání za rok 2022, kde uvedu pouze příjem ze zaměstnání, bez uplatnění dítěte.
Zde vyšla k zaplacení daň.
S čím si nevím ale úplně rady, kam uvést ten vrácený přeplatek na dani a vyplacený bonus za rok 2022 ?
Uvedla jsem celé na řádek 52. v oddílu v Placení daně, mínusovou částkou,
(vyplacený přeplatek + vypl. bonus) zde mi ale EPO hlásí závažné chyby (Úhrn sražených záloh....nesmí být menší než 0 Kč a poplatník nemá vykázané sražené zálohy)
Nesetkal jste se prosím někdo s tímto problémem, moc děkuji za radu.
Na ř. 50 se tedy uvede vyplacený bonus ale kam uvést prosím vrácený přeplatek na dani z ročního zúčtování (asi na tento řádek nepatří). Když uvedu na ř. 52 mínusem mám opět od EPO chybové hlášení.
25. 3. 2024 10:20
Dobrý den,
chtěla bych prosím požádat o pomoc. Náš zaměstnanec mě požádal o vyplnění přiznání k dani z příjmu FO (pouze příjem ze zaměstnání § 6 zák.)
Týká se roku 2022, kdy byl zaměstnancem chybně uplatněn nárok na slevu na dítě.
V roce 2022 bylo provedeno zaměstnavatelem roční zúčtování daně s tímto výsledkem, vyplacen přeplatek na dani a daň. bonus.
Je potřeba tedy podat řádné daň. přiznání za rok 2022, kde uvedu pouze příjem ze zaměstnání, bez uplatnění dítěte.
Zde vyšla k zaplacení daň.
S čím si nevím ale úplně rady, kam uvést ten vrácený přeplatek na dani a vyplacený bonus za rok 2022 ?
Uvedla jsem celé na řádek 52. v oddílu v Placení daně, mínusovou částkou,
(vyplacený přeplatek + vypl. bonus) zde mi ale EPO hlásí závažné chyby (Úhrn sražených záloh....nesmí být menší než 0 Kč a poplatník nemá vykázané sražené zálohy)
Nesetkal jste se prosím někdo s tímto problémem, moc děkuji za radu.
K.