Exekuční příkazy - pořadí

• 5. 4. 2024 9:01

Dobrý den, prosím, mám exekuční příkazy, vše nepřednostní pohledávky, jsme první plátci, všechny došly 13.3.2024 a zatím není doložka - nabytí právní moci, tak jsem zatím deponovala.
    Včera přišel další exekuční příkaz ( nepřednostní) rovnou i se zapsáním doložky do rejstříku ( zapsáno do rejstříku exekucí 20.12.2023) opět jsme první plátci. Tento exekuční příkaz bude tedy v pořadí až za těmi z 13.3.2024 i když už je i doložka a já budu zatím nadále deponovat na exek. z 13.3.?
    A ještě prosím o vysvětlení u doložky, když je tam jen, že byla zapsána do rejstříku zahájených exekucí, tak to je i nabytí právní moci, nebo ještě něco musí přijít?
    Moc děkuji za rady a pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2024 9:42

Jasná

Budete srážet na exekuce, které jste obdrželi 13.3.2024 a srážky provedete poměrnou výši. Deponujete a až přijde nabytí právní moci, tak pošlete exekutorovi na uvedený účet. Exekuce, kterou jste obdrželi včera, bude čekat v pořadí. Napište exekutorovi, že na ni nyní nebudete srážet, že srážíte na exekuce s dřívějším datem doručení. Včerejší exekuce už má nabytí právní moci, již nic dalšího neobdržíte.

• 5. 4. 2024 11:39

Jasná

Není zač, taky Vám přeji hezký víkend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).