Re: Povinnosti účetní
Například přehledy pro sociálku a pojišťovnu by měly být odeslány nejpozději ve výplatní den, určený pro zaměstnance...
Firma má určitě nějakou historii, jukněte do loňských podkladů.
A nebojte se, taky jsem ze začátku pár věcí prošvihla, ale žádnej velkej průšvih z toho nebyl, oni na těch úřadech jsou taky jenom lidi...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 1. 2006 19:35
Prosím o pomoc! Jako absolventa SŠ jsem nastoupila do firmy na pozici účetní. Nicméně mé zaučení vypadá jen jako možnost nahlížet do již uzavřených účetních knih. Školou jsem docela dobře připravená, ale jen co se týče základního účtování a teorie. Praxe je však o něčem úplně jiném. Potřebovala bych, kdyby mi někdo mohl poradit ohledně mých povinností. Účtování na záladě dokladů, které mi budou předány je mi jasné, každoměsíční výpočet mezd a jejich zaúčtování taktéž, ale mám strach z nepravidelných operací, na co všechno musím dávat pozor. Mám tím na mysli pravidelné informování Správy soc.zabezpečení o vyměřovacích základech a takové věci, související s povinnostmi účetních. Byla bych vděčná za jakoukoli radu, pomoc, či výčet toho, co mě odedneška vlastně čeká. Jsem moc ráda, že se mi naskytla tato práce, ale z možných začátečnických chyb mám velký strach. Moc děkuji za odpovědi. S.L.