Povinnosti účetní

• (neregistrovaný)

2. 1. 2006 19:35

Prosím o pomoc! Jako absolventa SŠ jsem nastoupila do firmy na pozici účetní. Nicméně mé zaučení vypadá jen jako možnost nahlížet do již uzavřených účetních knih. Školou jsem docela dobře připravená, ale jen co se týče základního účtování a teorie. Praxe je však o něčem úplně jiném. Potřebovala bych, kdyby mi někdo mohl poradit ohledně mých povinností. Účtování na záladě dokladů, které mi budou předány je mi jasné, každoměsíční výpočet mezd a jejich zaúčtování taktéž, ale mám strach z nepravidelných operací, na co všechno musím dávat pozor. Mám tím na mysli pravidelné informování Správy soc.zabezpečení o vyměřovacích základech a takové věci, související s povinnostmi účetních. Byla bych vděčná za jakoukoli radu, pomoc, či výčet toho, co mě odedneška vlastně čeká. Jsem moc ráda, že se mi naskytla tato práce, ale z možných začátečnických chyb mám velký strach. Moc děkuji za odpovědi. S.L.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2006 20:18

DANA (neregistrovaný)

Re: Povinnosti účetní
      Hlavu vzhůru, učíme se všichni za pochodu a využíváme tyto stránky.Já mám někdy pocit, že toho znám méně a méně.Přeji mnoho štěstí a neváhejte s dotazy.

• 2. 1. 2006 20:25

Peťa (neregistrovaný)

Dobrý pomocník je daňový kalendář, ve kterém jsou termíny záloh daně z příjmu,silniční,DPH,vyúčtování daní za zaměstnance...

• 3. 1. 2006 8:43

Lena (neregistrovaný)

Například přehledy pro sociálku a pojišťovnu by měly být odeslány nejpozději ve výplatní den, určený pro zaměstnance...
      Firma má určitě nějakou historii, jukněte do loňských podkladů.
      A nebojte se, taky jsem ze začátku pár věcí prošvihla, ale žádnej velkej průšvih z toho nebyl, oni na těch úřadech jsou taky jenom lidi...

• 3. 1. 2006 8:57

Anonymní (neregistrovaný)

Výborný pomocník - publikace Mzdová účtárna (počkejte na aktualizaci 2006) a také www.vyplata.cz (jsou tam i nějaké pokyny,jak kdy a co a také kalkulačky).Berte to tak,že kdo nic nedělá nic nezkazí a praxí se tuto práci naučíte nejlépe.Držím palce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).