Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2024 18:45
Dobrý den, prosím o radu jak podat DP, pokud OSVČ v průběhu roku porušila režim paušální daně. Byla jsem požádána o pomoc, osobně jsem se s takovou situací zatím nesetkala a nerada bych způsobila dotyčné problém.
OSVČ od 1.1.2023 v režimu paušální daně, odvedla 12xplatbu á 6.208 Kč
Příjem z podnikání 241.862 Kč
měsíc 4+5/2023 - DPP, příjem 11.864 Kč, nepodepsané prohlášení, srážková daň 1.779 Kč
měsic 6-12/2023 - HPP, příjem 201.161 Kč, PODEPSANÉ prohlášení, dáloha na daň 13.290 Kč
Zaplacené zálohy u zaměstnavatele do DP uvedeme + 1.200 Kč záloha z paušál.režimu.
Tak a tady prosím o Vaše rady: pokud porušila paušální režim od 1.6.2023 jak to bude s DP a přehledy?
Do DP uvést všechny příjmy + může si uplatnit výdaje 40% k příjmům z podnikání? Musí se nějak rozdělit do kdy byla v paušálním režimu(těch 6 měsíců)? Nebo při porušení se to neřeší, jako by v něm vůbec nebyla. A pokud je to tak jak jsem napsala (ale nevím, zda uvažuji správně) tak vyvstává otázka zda si může snížit základ daně o úroky z hypotéky což v paušálním režimu možné není. Předem děkuji