K NEMPRI je důležité poslat i exekuční příkazy atd. a já píšu ještě takový dopis, kde jim sděluji vše dle pokynů CSSZ (mají na stránkách u pokynů NEMPRI). Jedna sociálka mi vysloveně poslala takový formulář, kde se vyplnují údaje ohledně exekucí, ale na stránkách sociálky jsem takový formulář nenašla a jiná pobočka sociálky na mě koukala, co jim to posílám. Já vždy srazím exekuci jako obvykle a sociálka ať si poradí dle mého dopisu. Stejně musím kontaktovat exekutora, že je zaměstnanec nemocný a vyplácet ho bude i sociálka. Určitě ale srážíte jen z ČM a náhrad, co si u Vás vydělal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 5. 2024 17:11
Dobrý den,
mohla bych poprosit o radu, zaměstnanec měl v dubnu nemoc, dva dny vyplácela nemocenskou sociální správa. Na správě mi řekli že mi částku neřeknou ale že mu prý nic nesrazili. Pro výpočet exekuce nepřednostní vezmu čistou mzdu včetně náhrady za nemoc ale částku ze správy nezahrnu když ji neznám?
Děkuji za názory.