Dobrý den, jsme firma zabývající se velkoobchodem s nápoji, tudíž i neperlivou balenou vodou v PET. Nevím, jak mám zaúčtovat tuto vodu v 1,5l PET pro naše zaměstnance (řidiče rozvozových dodávek do 3,5t) v horkých letních dnech jako ochranný nápoj. Tuto vodu vezmeme z vlastních zásob určených pro další prodej. Nevím si rady se zaúčtováním a v jakých cenách. Nákupních? Nějakým interním dokladem a popřípadě na jaký účet?
Předem děkuji za pomoc.
Z vlastních zásob vyskladníte na 501 v nákupních cenách ( neprodáváte jim to).. Předpokládám, že to máte naskladněné příjemkou, pak tedy vyskladníte výdejkou do spotřeby.
Omlouvám se, ale jsem úplný začátečník a byla jsem vhozena do vody po nemoci naší staré účetní a učím se v tom sama plavat (po rekvalifikačním kurzu).
Účtujeme metodou B, to jsem opomněla napsat. Postup bude stejný?
15. 7. 2024 23:51
Dobrý den, jsme firma zabývající se velkoobchodem s nápoji, tudíž i neperlivou balenou vodou v PET. Nevím, jak mám zaúčtovat tuto vodu v 1,5l PET pro naše zaměstnance (řidiče rozvozových dodávek do 3,5t) v horkých letních dnech jako ochranný nápoj. Tuto vodu vezmeme z vlastních zásob určených pro další prodej. Nevím si rady se zaúčtováním a v jakých cenách. Nákupních? Nějakým interním dokladem a popřípadě na jaký účet?
Předem děkuji za pomoc.