Odstoupení od smlouvy

• 1. 8. 2024 9:04

Dobrý den.
    Mám nájem bytu na dobu určitou. Při sjednávání jsem se zeptal, jestli společnost nezřizuje v domě tepelná čerpadla. Přímou odpověď jsem nedostal, a během dalšího hovoru, kdy jsem se k tématu vracel jsem se konkrétní informace nedopátral. Ve dne byl relativně klid, ale v noci se zhruba v tříhodinových intervalech šíří vibrace, které mě probudí a asi po dobu dvou hodin mně nedovolí usnout. Přičítám to právě kompresoru v tepelném čerpadle. Jsem přesvědčen, že společnost o tomto zařízení ví, proto se její zaměstnanec odpovědi vyhýbal. Považuji zatajování takových záležitosti za podvod, který je i v rozporu s dobrými mravy (?). Navrhnul jsem proto ukončení pronájmu dohodou, společnost odmítla. Požádal jsem o nápravu a zajištění klidu alespoň v noci. K nápravě za celý měsíc nedošlo, jen ke zbytečným telefonátům a výmluvam.
    Uvažuji proto o odstoupení od nájemní smlouvy podle paragrafu 2205 a 2208 ( (ne)dstranění vady věci ani po opakované žádosti).
    Mám šanci uspět, nebo existuji pádné námitky proti a jak má ,, odstoupení od smlouvy" vypadat...
    Děkuji za odpověď.
    S pozdravem Peza Milan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).