DPP odhláška - doba důchod.pojištění

• 3. 9. 2024 12:17

Dobrý den, moc bych prosila o radu. Máme brigádníka na DPP - 1.7.-31.8.2024. Mzda do 10.000 Kč. Na začátku prac.poměru jsem ho přihlásila na OSSZ. Nyní ho budu ohlašovat Program mi nevyplnil Dobu důchodového pojištění a samozřejmě mi nejde tiskopis odeslat. Má být doba důchodového pojištění vyplněna, když měl mzdu do 10tis?
    Moc děkuji a přeji krásný den, Iva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 9. 2024 19:15

EvaLi

Zřejmě nemáte v tomto směru žádné zkušenosti. Je poznat z toho, že motáte všechno dohromady, takže se Vám nedá pořádně poradit. Pokud jste přihlašovala, tak musel být buď pracovní poměr-PP anebo "pojištěná" DPČ. Hovoříte o mzdě. Ta se vyplácí z PP. Z dohod náleží "odměna".
      Pravděpodobně jste ve Vašem programu nastavila, že se jedná o DPP. Protože se do 10.000 Kč měsíčně neodvádí/nesráží žádné pojistné, tak Vám program správně nevyplnil dobu důchodového pojištění.
      Ivo, někomu známému zavolejte a nějak dejte dohromady. Také zdravím

• 5. 9. 2024 21:46

TM

Nejsem si jistá, zda správně chápu. Vy jste DPP přihlásila skrz Oznámení o nástupu do zaměstnání a teď ji chcete takto i odhlásit? Pokud to nejde přes ONZ kvůli tomuhle, pak mě napadají jen dvě věci - mrkněte, jestli máte aktuální verzi ONZ a pokud ano, tak odhlaste spolu s výkazem příjmů na tom novém formuláři a nemusíte se trápit s ONZ.

• 9. 9. 2024 10:03

Miranda

Doba důchodového pojištění u starobního důchodce a i u DPP, druh činnost T-Z (bez ohledu na pojištění) nevyplňuje. Zadá se „důvod neposkytnutí podkladů podpory
      v nezaměstnanosti“ důvod číslo 2, který je rozšířen o dohody o provedení práce, a to následovně - "starobní důchod, zaměstnání bez účasti na pojištění nebo zaměstnání s druhem činnosti dohoda o provedení práce. Více info najdete ve Všeobecných pokynech pro ONZ na webu ČSSZ

• 9. 9. 2024 12:00

bloeme

Moc vsem děkuji za reakce.
      Hlavne paní Mirande, to je přesně to, co jsem potřebovala vědět. Ještě jednou děkuji. Krásný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).