Jelikož původní faktura byla s DUZP 31.7.2024 na 130 tis, ale správně měla být na 100 tis. Dohoda byla ústní, došlo k nedorozumění mezi zákazníkem a naší firmou. Bohužel zákazník na fakturu reagoval až teď. Myslíte, že má být duzp v den, kdy došlo k vrácení faktury? Popravdě se mi to moc nezdá, můžete mi prosím napsat z čeho vycházíte, Vaši odpověď trochu rozvést? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 9. 2024 18:49
Dobrý den,
prosím o radu. Máme vystavenou fakturu, DUZP 31.7.2024 a je z ní odvedené DPH. Nyní k ní musíme vystavit opravný daňový doklad, snížení původní ceny. Není to sleva, zákazníkovi se nebudou fakturovat některé položky z původní faktury, tak se domluvilo naše vedení. Když budu vystavovat opravný daň. doklad, dám DUZP původní faktury, tzn, 31.7.2024, datum vystavení 5.9.2024. Je to tak prosím správně? A dále můžete mi prosím potvrdit domněnku - my vystavíme dodatečné daňové přiznání do 7/24 a dodatečné by měl udělat i zákazník. Částka je nad 10 tis. kč.
Moc děkuji.
Sandra