Hlavní navigace

Neomluvená absence a zdravotní pojištění

  • Dnes 19:48

    Dobrý den, zaměstnanec od 30.9.nechodí do práce a v září nám nepřišel 6x.
    Naposledy telefonicky komunikoval 4.10., od té doby nereaguje. Dne 9.10. mu zaměstnavatel ukončil pracovní poměr ve zkušební době. Zaměstnanci bylo zasláno doporučeně+mailem.
    Řeším dopočet zdravotního pojištění za 10/2024 (2552:31x9 = 741 Kč) a dále to, zda mohu zaměstnanci tuto částku "zadržet" ze mzdy, která mu náleží za 9/2024 a spolu se mzdovým lístkem mu zároveň zaslat vyjádření, proč má srážku ze mzdy (odpovídající výši platby za ZP za měsíc říjen), máme elektronickou komunikaci.
    Vůbec nevím, jak postupovat, nikdy jsme neřešili...ne­věříme, že se pán ještě ozve nebo přijede. Prostřednictvím SMS a mailů byl opakovaně vyzván k doložení docházky za září a předání předmětů, dále byl pozván na osobní jednání (dostal termíny a žádali jsme ho o potvrzení schůzky)....a nic.
    Nebo mám zdravotní pojištění přepočítat 9.10. + 15 dnů na doručení? Ale co když už pán pracuje jinde?
    Jak prosím postupujete v takovýchto případech? Předem děkuji za názory a odpovědi.

    • Dnes 22:25

      without nickname

      Píšete, že jste 9 10. ukončili pracovní poměr ve zkušební době. Když to takto napíšete, znamená to, že 9.říjen byl poslední den trvání pracovního poměru, což asi nebyl Pokud doručujete prostřednictvím provozovatele poštovních služeb a současně pomocí služeb a sítě elektronických komunikací, jednáte zmatečně. Zaměstnanec vám udělil souhlas k doručování pomocí služeb a sítě elektronických komunikací v samostatném písemném prohlášení? Jedná se o elektronickou adresu odlišnou od adresy v dispozici zaměstnavatele? Podepsali jste písemnost uznávaným elektronickým podpisem? Potvrdil zaměstnanec převzetí datovou zprávou? Pak se pojďme bavit dál

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).