Dobrý den, na to nejde konkrétně odpovědět. Pokud nebudete vůbec pracovat, bude se vycházet z tzv. pravděpodobného výdělku a jeho výpočet má sice svá pravidla, ale záleží, jak si to váš zaměstnavatel ukotvil ve směrnici. Pokud se ale ptáte na to, jestli pro výpočet použijí mzdu z roku 2022, pak nikoliv, měli by reflektovat to, kolik byste dostala, kdybyste pracovala, případně kolik mají kolegové apod., ale to už se dostávám opět k tomu, že záleží, co má zaměstnavatel ve směrnici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 10. 2024 14:09
Dobrý den,
Chtela bych se zeptat, jak se mi bude počítá výše odstupneho? U firmy jsme pracovala od 12/2012 se smlouvou na dobu neurčitou. V zaměstnání jsem byla naposledy 27.9. 2022. Nasledne od 28.9 do 25.10. 2022 jsem byla v pracovni neschopnosti. Pote na mateřské a nasledne rodičovské dovolené. Ta mi konci 24.11. to budou dceři 2 roky. Od zaměstnavatele mi byla nabídnuta výpověď s 2 měsíční výpovědní lhutou. Do zaměstnání bych měla nastoupit 25.11. výpovědní lhuta tedy zapocne 1.12. a skonci 31.1. Pokud tomu dobře rozumím rozhodne období bude pro me rijen az prosinec. Z ceho mi tedy prosim vypocitaji výši odstupného? Děkuji za odpověď