Děkuji Vám paní Jasná, ujasnila jsem si ve firmě situaci a s pánem byla výpověď pro nadbytečnost sepsána v srpnu a potom se mu stal pracovní úraz, PP měl končit dnes 31.10.2024 je to tak, že PP bude ukončen po skončení nemocenské, výpovědní doba se prodlužuje o dny nemoci a Kooperativa bude plnit po celou dobu nemoci? děkuji
Neodškodňuje Kooperativa, ale zaměstnavatel. Nejprve vyplácí náhradu za ztrátu na výdělku po dobu PN, poté náhradu za ztrátu na výdělku po jejím skončení, a to do věku 65 let nebo vzniku na SD. Nezapomeňte sledovat valorizaci průměrného výdělku, zpravidla se provádí k 1. lednu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dnes 13:12
Dobrý den, prosím, zaměstnanec měl v srpnu pracovní úraz, v současné době se propouští pro nadbytečnost, lze s tímto zaměstnancem ukončit pracovní poměr pro nadbytečnost s dvouměsíční výpovědní dobou? Pokud výpověď obdrží v listopadu, PP by končil 31.1.2025 Pročetla jsem §53 Zákoníku práce a nic o pracovním úrazu se tam nepíše, ještě jsem toto neřešili, děkuji. Pokud by neschopnost stále trvala i po skončení PP,
Kooperativa by už tedy neplnila náhradu ztráty na výdělku nebo by pracovní poměr končil až po nemocenské? děkuji