Děkuji za reakci, paní Jasná.
Jen aby byl stejného výkladu §282a i dotčený exekutor a nepostihoval by náš postup, kdy srážku za říjen neprovedeme.
Samotné mi příjde nepřiměřené, když na jedné straně šetříme dlužníka odsunem povinnosti srážet do dalšího měsíce, na straně druhé mu škodit a předčasně ukončenou exekuci mu ještě srazit, přestože je zřejmé, že se tato bude zpět vracet - možná i ta předchozí.
Dobrý den paní Jasná,
také jsem to takto vyhodnotila. Z jiného zdroje mi bylo řečené, že ustanovení §282a OSŘ se týká zpřísněného postupu jen v případě exekucí v počtu 4 a více.
Pár měsíců mám profesní krizi a čím dál více se prohlubuje. Jak to paní Jasná stíháte, mít takový skvělý přehled. Kolikrát jsem si tu našla odpověď na svoji otázku a pod tím Vaše jméno a vytrhla jste mi trn z paty. V tom množství práce a změn je těžké si najít čas na studium. Děkuji a hezký víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 11. 2024 13:53
Dobrý den,
načetla jsem několik článků k novému výpočtu exekucí, ale začínám se v tom zamotávat, proto prosím o názor zde zkušené mzdovky.
Pokud mi přijde rozhodnutí o zrušení exekuce 2.11., musím ještě ze mzdy říjen provést srážku, protože dle 282a OSŘ toto rozhodnutí musím odložit do následujícího měsíce po doručení. Je tak? Nikde jsem nenarazila na výklad, že ukončování srážek na exekuce se provádí ihned a bez odkladu.
Děkuji.