Dobrý den,
mám k dispozici před sebou 6 tiskopisů a jsem z toho celá "zmatená" na prvním e-faktura a je uvedeno DIČ: CZ680446277 (přehled nákupu PHM v ČR), další přílohou e-výpis, kde je mýtné (bez DPH) , další příloha e-výpis je kauce za OBU (bez DPH), další příloha e-výpis je v EUR - přehled mýtného v Německu, příloha č. 4 je e-faktura v reverse charge za služby v ČR a poslední příloha je e-sestava , kde se se píše "neplatí jako doklad pro vrácení DPH..." a je uvedena celková částka k placení. Co tedy vůbec zaúčtuji, kde budu nárokovat DPH, když vlastně nemám fakturu jako takovou c celkovou částkou jako "daňový doklad". Děkuji předem, ale opravdu v tom "plavu".L.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Úřední omyl zanechal matku na hranici existenční nouze. Stát se jí nezastal
Pozor na tyto povinnosti. Důchodci kvůli nim mohou přijít o výplatu penze
Rodičovský příspěvek má výrazně vzrůst. Některé rodiny by získaly až 800 tisíc
Prodávají, protože musí. Zuzana svým byznysem podporuje nigerijské trhovkyně
Nová povinnost zaměstnavatelů: Dotazník pomůže s registrací zaměstnance
Berňák upozorňuje: Tento příjem lidé v přiznání často neuvádějí, přestože musí
11. 11. 2024 8:47
Dobrý den,
převzala jsem firmu s.r.o. mezinárodní přeprava, plátce DPH a protože jsem se ještě nesetkala s E-fakturou za dodání materiálu-PHM (v CZ) a služby (mýto v ČR a EU, průjezdy na dálnici...), tak moc prosím o konzultaci kdo s tím má zkušenosti (pro jistotu), abych neudělala nějaké chyby. E-faktura od DKV EURO SERVICE GmbH (DE 306242805) je vystavená v češtině, některé přílohy jsou v němčině. Jak to bude s odpočtem DPH ? Předem moc děkuji L.