Dobrý den,
mám k dispozici před sebou 6 tiskopisů a jsem z toho celá "zmatená" na prvním e-faktura a je uvedeno DIČ: CZ680446277 (přehled nákupu PHM v ČR), další přílohou e-výpis, kde je mýtné (bez DPH) , další příloha e-výpis je kauce za OBU (bez DPH), další příloha e-výpis je v EUR - přehled mýtného v Německu, příloha č. 4 je e-faktura v reverse charge za služby v ČR a poslední příloha je e-sestava , kde se se píše "neplatí jako doklad pro vrácení DPH..." a je uvedena celková částka k placení. Co tedy vůbec zaúčtuji, kde budu nárokovat DPH, když vlastně nemám fakturu jako takovou c celkovou částkou jako "daňový doklad". Děkuji předem, ale opravdu v tom "plavu".L.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 11. 2024 8:47
Dobrý den,
převzala jsem firmu s.r.o. mezinárodní přeprava, plátce DPH a protože jsem se ještě nesetkala s E-fakturou za dodání materiálu-PHM (v CZ) a služby (mýto v ČR a EU, průjezdy na dálnici...), tak moc prosím o konzultaci kdo s tím má zkušenosti (pro jistotu), abych neudělala nějaké chyby. E-faktura od DKV EURO SERVICE GmbH (DE 306242805) je vystavená v češtině, některé přílohy jsou v němčině. Jak to bude s odpočtem DPH ? Předem moc děkuji L.