Dobrý den,
když ale píšu profesní životopis, mohu tam uvést i předchozí zaměstnavatele a počítat s tím, že ho bude někdo kontaktovat. Respektive dát souhlas. Ovšem kde vzít jistotu, že ten, kdo bude dotazován , bude chtít + mít právo odpovídat a bude odpovídat tak, jak s tím já počítám.
A co Vám na personálním řeknou? .... že má exekuce, že má A, že hrubě porušil .... tak to se dovíte ze zápočťáku ... a co se nedovíte, tak to během zkušební doby zjistíte . Pochybuji, že Vám řeknou o kvalitě jeho práce.
No nevím, ale já bych to nedělala- k ničemu a trapné pro všechny zúčastněné.
1. Souhlas musí naplňovat požadavky GDPR, nikoliv že budu počítat s tím, že někdo bude mé předchozí zaměstnavatele kontaktovat.
2. Dotazovaný chtít odpovídat nemusí, a pokud se chci ptát, je na mně, abych kvalifikovaný souhlas prokázal.
3. Ze ZL se o porušení povinností nic nedovite, stejne tak o A, navíc stupeň hrubě zákonná úprava nezná.
Asi tak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 11. 2024 10:12
Dobrý den, zaměstnavatel chce, abych se dle zaslaných životopisů informovala dopředu na budoucí zaměstnance, resp. obvolávala personální oddělení a vyptávala se.
Prý je to moje práce.
Já odmítám. Má někdo podobné zkušenosti?
V §30 ZP a §316 ZP není tato situace nijak podrobně popsána.
Předem děkuji za rady. M