To jste mi ale vůbec neodpověděla na dotaz :) Zajímalo by mě zda budu mít nárok na PPM - to je má otázka a zbytek je hypoteticky , protože kdybych byla na rodičovské tak mam opět nárok na PPM - takže mě zajímá jaký vliv by měl nástup zpět na HPP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dnes 13:41
Dobrý den, prosím o radu.
Jsem momentálně na rodičovské a pobírám rodičovský příspěvek , manžel na úřadu práce. Zvažujeme, že by od března šel manžel na rodičák a pobíral rodičovský příspěvek a já bych šla pracovat na HPP.
Kdyby byl manžel doma mohl by si založit OSVČ na vedlejší činnost? Jaké odvody by musel manžel odvádět ?
Kdybych já tedy šla na HPP a máme v planu druhé dítě , jak by to bylo pak s mateřskou , počítaly by se mi odpracované měsíce od března 3/2025 , hypoteticky nástup na mateřskou 2/2026 nemam odpracovamych 12 m , počítaly by se mi do toho období předchozí měsíce než jsem nastoupila na předchozí mateřskou ?
Poté mohl by manžel pobírat rodičovský příspěvek na první dítě a ja byt na materske s druhým dítětem ? Do konce mateřské dovolené by se musel vybrat první rodičovský příspěvek nebo už před nástupem na moji mateřskou ?
Děkuji moc za odpovědi snad jsou ty otázky srozumitelné ????