Prohlášení poplatníka daně můžete mít podepsané v jednom měsíci pouze u jednoho zaměstnavatele. Výhodné je mít podepsané tam, kde je nejvyšší příjem, což se zřejmě ve vašem případě pracovní poměr. U tohoto zaměstnavatele bych si podepsala prohlášení poplatníka, to budete mít podepsané na rok 2025.
A teď vypořádáni daní za r. 2024. Nevím vaši výši odměn z DPP a DPČ a taky nevím, co vše chcete v daních uplatňovat. Doporučila bych vám poradit se v práci s vaší mzdovou účetní.
...odměny z DPP/DPČ převýšily 50 tis. a přiznávám, že netuším, co bych měla uplatňovat. Jsem v daňové oblasti úplně mimo. Ale moc Vám děkuji za Vaše informace. Nějak to postupně poskládám. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dnes 8:54
Dobrý den, omlouvám se za laický dotaz, ale vůbec si nevím rady, jak postupovat. Jsem zaměstnanec na HPP a od ledna 2024 pracuji ještě jako DPP a DPČ u jiného zaměstnavatele. V daňové oblasti se vůbec nevyznám. Mohl by mi, prosím, někdo poradit, co musím nyní udělat, abych měla vše v pořádku ohledně daňového přiznání? Zatím mám v ruce od zaměstnavatele HPP Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti pro zdaň. období.....Ale netuším, co s tím. Děkuji za případné reakce. Radka