Prodej auta - vyúčtování faktury 3 firmy

• 15. 1. 2025 11:16

Dobrý den, prosím, pomůže mi někdo?
    Firma A - prodala auto (zprostředkování přes prodejnu) firmě B. Faktura vystavena firmou A firmě B. Firma C (zprostředkovatel - prodejna) - poslala vyúčtování za zprostředkování firmě A - není to faktura - jen vyúčtování provize. Všichni jsou plátci DPH.

Firma B poslala na účet firmě C peníze. Firma C přeposlala firmě A částku poníženou o tu provizi. Nevím, proč to tak je. Nechápu - nikdy jsem se s tím nesetkala.
    Ale teď je problém, že firmě A visí nedoplatek faktury (o tu provizi). Prosím, jak zlikviduji ten nedoplatek faktury? Setkal jste se s tím někdo? Moc děkuji za jakoukoliv reakci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2025 15:47

Emil2

Asi jste si tento postup dohodli ve smlouvě se zprostředkovatelem. Jestli jo, zaúčtujete závazek z vyúčtování (měl by to být zároveň daňový doklad) a pak ho započtete s pohledávkou za kupujícím.

• 15. 1. 2025 16:53

JančaK.

Nevím, co si majitel dohodl. Mě přinesl jen vystavenou Fakturu a Vyúčtování ke smlouvě (to je ta provize). Takže budu chtít daňová doklad k té provizi, ten zaúčtuji do systému a pak udělám zápočet s vydanou fakturou? Takže by to byl trojzápočet? Je to tak? Moc děkuji za reakci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).