Re: Archivace dokladů
Jo já to tak dělám a pak zjistím, že je ještě potřebuji k nahlédnutí. Ale po 5 letech můžete doklady spálit. Přehledy se myslí asi tam kde jsou zaměstnanci. Ale pokud máte nějaké přehledy, dopisy od FÚ atd. tak uschovat. Daňové doklady musíte uchovávat 10 let.
Nepálila bych banku a pokladnu. Tu bych nechala o něco déle.
Někdo vás může dát k soudu, že jste cosi neuhradil. Má na to 3 roky. On to může do 3 let dát k soudu, ale než to soud vyřídí a předvolá vás, tak to může ještě nějaký rok trvat. Pak nebude moci prokázat, že jste to uhradil (pokud spálíte banku a pokladu)
Re: Archivace dokladů
i skartování dokladů má u nás svoji zákonnou normu, a to Zákon o archivnictví a spisové službě, č. 499/2004 Sb.
Rozhodně jsem se pobavila při jeho čtení, bohužel až po spálení starých dokladů na dvoře firmy.
Spoléhám na to, že kontroly nechodí a sankce nebudou....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2006 13:53
Jsem OSVČ, vedu DE ( dříve JÚ), nejsem plátce DPH a nemám zaměstnance, jak dlouho musím uchovávat účetní doklady?