Opět další administrativa a výhružky pokutami. Pokud jsem dobře pochopila, nejde jen o nahlášení na FAÚ (to není zase až tak složité), ale mít písemnou identifikaci klientů, vypracované hodnocení rizik a hlásit podezřelé obchody.
Takže nemálo práce.
Docela hezké shrnutí zde na webu:
https://www.businessinfo.cz/navody/povinnosti-podnikatelu-podle-zakona-proti-prani-spinavych-penez/
Skvělýýýýýýýý, další buzerace. Opravdu už nevím, kam se všude zaregistrovat, přihlásit, vyplňovat údaje, projít školením, vypracovat směrnice atd. Když si vzpomenu, jak slibovali, že ubyde administrativa, tak mě přijde, že je toho bohužel čím dál víc a víc! GDPR, Whistleblowing, AML a další a další........už mě to přestává bavit. Přeji všem pevné nervy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
30. 1. 2025 13:23
Dobrý den,
od dnešního dne jsme se staly povinnou osobou dle §22 AML zákona a je třeba nahlásit kontaktní osobu na FAU. Co na to říkáte ?