Re: kancelář v bytě
Co tam budete umývat, že to chcete dát do nákladů ? Do nákladů se dají dát úplně jiné věci. Na vodu bych to nezkoušel.
Musíte se nahlásit pro placení daně z nemovitostí,která má vyšší sazbu, tedy pokud jste majitelem bytu. Pokud nejste majitel, musíte mít souhlas majitele a dan z nemovitostí odvádí on, což znamená že by Vám měl zvednout nájem za nebytové prostory.
v každém případě musíte mít novou kolaudaci pro prostory určené k podnikání.
To je trošku drastické, že...???
Můj klient si dává se souhlasem Fú do nákladů 30% nájmu, telefonu
a inkasa, ale je fakt, že když jsem měla kancelář v bytě já, troufla jsem si na 10% elektřiny a 50% telefon. Co se týče nájmu, raději bych moc Fú neprovokovala, jistě se najdou i schůdnější náklady
K té rekolaudaci bych dodala, že účastníkem stavebního řízení budou též vaši sousedé a z vlastní zkuššnosti mohu říci, že je to "velmi veselé". Budou argumentovat tím, že za váma budou chodit klinti bude více znečištěná chodba, budou jezdit výtahem za jejich elektřinu a taky by je mohlo napadnou, že třeba vyvětrají teplo ........... je toho hodně co jsem si vyslechla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2006 14:18
V třípokojovém bytě mám v jednom pokoji kancelář. Je zde také sídlo podnikání. Můžu si dát poměrnou část nájemného na tento jeden pokoj do nákladů ? A jak je to s elektřinou a s vodou?