Alice

• (neregistrovaný)

3. 1. 2006 15:36

Poradí mi někdo, prosím, z čeho bere na mzdy pro kuchařky školní kuchyně za obědy pro zaměstnance? Suroviny platí zaměstnanci a může být k tomu příspěvek z FKSP, provoz kuchyně jde z peněz zřizovatele na provoz a mzdy kuchařek pouze ze mzdových prostředků kraje nebo lze použít ONIVky? Nebo snad jiné zdroje?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2006 18:37

Lina (neregistrovaný)

Re: Alice
      xxxxxxxxxxxxx
      U nás jsou placeni zaměstnanci kuchyně ze mzdových prostředků kraje (za vaření obědů pro vlastní zaměstnance), a dál jsme použili jiné zdroje, tj. co jsme vybrali na mzdovou režii od zaměstnanců druhé školy,které můžeme taky podle zřiz. listiny "krmit" (součást hlavní činnosti, nikoliv doplňkové). Na obědy (hodnotu surovin)zaměstnancům přispívá organizace (vlastní i ta druhá) také z FKSP - mají to ve směrnici. ONIVky jsme nepoužili, máme za to, že to nelze. Zkuste se mrknout na www.jidelny.cz, tam se to občas řeší - většinou se ovšem nic nevyřeší, nebo na www.ucetnisvet.cz - tam je diskuse příspěvkovek, ale taky dost "mrtvá". Mějte se a hodně štěstí. PS - u nás kuchyně letos končí SLÁVA!!!!!

• 4. 1. 2006 15:41

Alice (neregistrovaný)

Děkuji Vám, Lino. Můžete mi ještě prosím pro orientaci říct, kolik u vás stojí oběd? My zaměstnanci platíme 22 korun, takže příspěvek z FKSP se nám nezdá nutný. jidelny.cz i ucetnisvet zkouším často také, ale výsledek nic moc.

• 4. 1. 2006 16:02

Lina (neregistrovaný)

xxxxxxxxxxxxx
      Z hlavy to netrefím, je to ostuda, ozvu se zítra z práce, abych příliš neblamovala, ale určitě je to částka nižší jak u Vás, mám dojem, že je to 13 Kč (jojo, na obědy nechodím, tak to pak holt nevím - a jako účetní jsem momentálně naprosto mimo - zaúčtuju a pustím z hlavy....).

• 5. 1. 2006 7:04

Lina (neregistrovaný)

xxxxxxxxxx
      Zaměstnanec platí 11,50 Kč, 7,- Kč přispívá FKSP - jo, kantoři u nás, to jsou socky, .... Mějte se...

• 5. 1. 2006 21:18

Anonymní (neregistrovaný)

Jooo,socky...základní škola od 15000,-Kč čistého výš + odměny....:o((Když počítám kolik mají prázdnin a jak ani nedodržují stanovené dozory....U nás mají 15Kč za oběd...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).