Re: Alice
xxxxxxxxxxxxx
U nás jsou placeni zaměstnanci kuchyně ze mzdových prostředků kraje (za vaření obědů pro vlastní zaměstnance), a dál jsme použili jiné zdroje, tj. co jsme vybrali na mzdovou režii od zaměstnanců druhé školy,které můžeme taky podle zřiz. listiny "krmit" (součást hlavní činnosti, nikoliv doplňkové). Na obědy (hodnotu surovin)zaměstnancům přispívá organizace (vlastní i ta druhá) také z FKSP - mají to ve směrnici. ONIVky jsme nepoužili, máme za to, že to nelze. Zkuste se mrknout na www.jidelny.cz, tam se to občas řeší - většinou se ovšem nic nevyřeší, nebo na www.ucetnisvet.cz - tam je diskuse příspěvkovek, ale taky dost "mrtvá". Mějte se a hodně štěstí. PS - u nás kuchyně letos končí SLÁVA!!!!!
Re: Alice
xxxxxxxxxxxxx
Z hlavy to netrefím, je to ostuda, ozvu se zítra z práce, abych příliš neblamovala, ale určitě je to částka nižší jak u Vás, mám dojem, že je to 13 Kč (jojo, na obědy nechodím, tak to pak holt nevím - a jako účetní jsem momentálně naprosto mimo - zaúčtuju a pustím z hlavy....).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2006 15:36
Poradí mi někdo, prosím, z čeho bere na mzdy pro kuchařky školní kuchyně za obědy pro zaměstnance? Suroviny platí zaměstnanci a může být k tomu příspěvek z FKSP, provoz kuchyně jde z peněz zřizovatele na provoz a mzdy kuchařek pouze ze mzdových prostředků kraje nebo lze použít ONIVky? Nebo snad jiné zdroje?