Přerušení živnosti a ÚP

• 16. 4. 2025 12:50

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak tuhle situaci vyřešit, protože si nevím rady... Od 30. 9. 2023 jsem přerušila vedlejší živnost do 29. 2. 2024, bohužel s tím, že jsem nevěděla, že přerušení musím znovu prodloužit, pokud nezačnu od března 2024 podnikat... Od října 2023 jsem na pracáku a pobírala jsem podporu v nezaměstnanosti od října 2023 do února 2024, což si myslím, že tam je to v pohodě, i když mi podpora za únor přišla až v březnu... Problém je ten, že jsem neoznámila, že už nejsem OSVČ vedlejší od října 2023, protože jsem si myslela, že když pozastavím živnost, že to udělám až třeba po opětovném zahájení, že to nebude takhle problém, ale jelikož se mi živnost sama obnovila, tak nevím jak to teď mám vyřešit, už běží víc než rok a má být hlavní místo vedlejší, jelikož z tý práce jsem odešla k poslednímu září 2023 a od tý doby jsem na pracáku... Děkuji za jakékoliv rady... :/

Anne

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 4. 2025 13:46

Emil2

Přerušení/Nep­řerušení živnosti je pro evidenci na ÚP nepodstatné. Nesmíte být OSVČ, vizte zákon č. 435/2004 § 25.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).