Pokud spolu již nemají společnou domácnost, pak si každý uplatní dítě jako 1. Podstatná je společná domácnost, pokud uvedli v prohlášení, že děti v domácnosti vyživuje i 2.poplatník, pak jsou děti jako 1. a 2..... Při rozvodecj je výhodnější, když rodiče sepíší dohodu a každý z nich si uplatňuje obě děti jako 1. a 2. půl roku....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2025 10:31
Hezký den, mohla bych se Vás prosím zeptat na tento případ?
Manželé – rozvádějí se, 2 děti, už v lednu při podepsání prohlášení chtěli uplatnit každý jedno dítě, řekla jsem zaměstnanci, že pokud bude uplatňovat každý jedno, bude jako 1. v pořadí.
Nyní mě zaměstnanec požádal o potvrzení, že si budou každý uplatňovat jedno dítě.
Teď mi přišel mail od účetní od paní, že prý druhé dítě si má uplatňovat zaměstnanec jako druhé v pořadí.
Jak to tedy prosím je? Může si manželka uplatnit 1. dítě - 1. v pořadí a manžel 2. dítě jako druhé v pořadí?
Děkuji