Změna příjmení manželky v Potvrzení druhého z poplatníků

• 9. 6. 2025 12:33

Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec se oženil s družkou (mají nezletilé společné děti). Mám staré Potvrzení od zaměstnavatele s původním příjmením a bydlištěm nyní již manželky, že děti neuplatňuje. Po svatbě změnila příjmení a trvalé bydliště (zaměstnavatel zůstává), děti nadále neuplatňuje.
    Postačí mi původní potvrzení druhého z poplatníků nebo mám vyžádat nové s novým příjmením a adresou?

Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 6. 2025 7:37

Bedravka

Mně by stačilo donést Oddací list, je na něm původní jméno a nacionále, trvalé bydliště předpokládám má teď stejné jako manžel. Pokud by Vám to nestačilo, tak ať si nechá vystavit u svého zaměstnavatele nové potvrzení o neuplatnění dětí.

• 10. 6. 2025 23:55

without nickname

A jaký máte právní podklad pro shromažďování osobních údajů obsažených v oddacim listu? Ještě napište, že si ho fotíte a bude to dokonané.

• 11. 6. 2025 8:19

Bedravka

Vážený/á, ze své praxe odborníka jistě víte, že je dost osobních dokladů, které musím vidět a nekopíruji. Pokud mi zaměstnanec donese oddací list a v Prohlášení uvede a podepíše změnu jména druhé osoby, která bydlí ve společné domácnosti a vyživuje dítě, nemusím mít uloženou kopii.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).