Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 9. 2025 10:32
Srdečně Vás zdravím,
zná tu někdo odpověď na tuto situaci? Student dosáhl v červnu 2025 plnoletosti a zároveň ukončil učiliště závěrečnou zkouškou. 1. 9. 2025 nastoupil na střední školu, kterou nakonec opustil a dne 15. 9. 2025 zahájil dálkové studium na jiné střední škole.
Přes léto měl uzavřenou DPP, kde až v září vyšlo najevo, že přesáhl příjem 11.500,- (bylo domluveno, že si tento limit pohlídá) a DPP je uzavřená od 27. 6. 2025 do 30.11.2025 (v červenci mi bylo sděleno, že dohoda bude od 7.7.2025).
Jedná se tedy o „poslední prázdniny“, kdy je rozhodující příjem studenta? Nebo tím, že nastoupil 1.9.2025 se jedná o navazující studium, i když jej v průběhu měsíce ukončil, a příjem není rozhodující?
Můj dotaz zní: Má rodič nárok na daňové zvýhodnění za červenec, srpen a září? Rodič je od konce července v pracovní neschopnosti, tak daňové zvýhodnění za srpen nebylo uplatněno a nebude nejspíš ani v září.
Jde mi o to, že pokud se jedná o „poslední prázdniny“ a není nárok na daňové zvýhodnění za červenec, zda to má opravit mzdová účtárna nebo zda se to může opravit v rámci daňového přiznání, které zaměstnanec příští rok podá?
Děkuji za odpověď.