Tohle jsem nikdy neřešil, ale myslím si, že tohle opravdu nikdo zkoumat nebude. A i kdyby, tak čeho se tím dopustíte?
Je to stejné, jako když si třeba ten účetní software nainstalujete na Váš soukromý počítač. Nebo firemní majetek položíte na soukromý stůl u Vás doma. Nebo konkrétněji, kdyby jste měl sídlo bezplatně v nemovitosti patřící Vašim rodičům nebo účetnictví vedl v Excelu, který je registrován soukromě na Vás.
V pokladně, ani na bankovním účtu žádné transakce nebudou, tak není o čem účtovat. Společnost dostává tyto služby bezplatně od Vás. Jen potom samozřejmě nebudete moci výdaje daňově uplatňovat nebo je chtít po společnosti proplatit, ale s tím předpokládám počítáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
V Praze jídlo rozváží roboti. „A kurýři nebudou mít co žrát,“ zní od lidí na sítích
Kolik bude stát snížení záloh OSVČ? Je bizarní, že každý tvrdí něco jiného
Nemoc koz ji dovedla k podnikání: Jak Martina založila přírodní lékárnu pro zvířata
AI vyhledávání: Hrozí dezinformační vlna, pokud zaniknou důvěryhodné zdroje?
Přehled změn v důchodech, které začnou platit v roce 2026
Nové zákony s účinností od roku 2026 pro zaměstnavatele
8. 11. 2025 15:27
Zdravím,
před léty jsem si založil sro kvůli projektům a pár klientům. Avšak pomalu to vše zaniklo a nyní přemýšlím nad uspáním firmy - nikoliv likvidaci.
Firma je už bez příjmů a má pouze údržbové náklady (sídlo + účetní software).
Nyní řeším, jak nejlíp dostat legálně náklady na 0 a podávat tak "prázdné" DP a neřešit účetní případy.
Napadlo mě se poptat, zdá ty faktury mohou být na fyzickou osobu, takže tam nebude sro jako odběratel.
Avšak tady si nejsem jíst, zdá FÚ nebude mít problém, že sro má přístup k sídlu a účetnímu softwaru bez úhrady faktur pro dané služby atd.
Zrušit sídlo můžu jen s přesunem sídla či likvidaci firmy a účto bych rád ponechal.
Díky za názory či nápady, jak legálně jít s náklady na 0.