Re: Doplňující dotaz - smlouva na dobu u
Poradím Vám něco jiného. Uzavřete se zaměstnancem pracovní poměr na dobu neurčitou a zároveň mu nechte podepsat dohodu o ukončení pracovního poměru k datu, kdy byste eventuálně zamýšlel, že už toho člověka nebudete potřebovat např. za 1 rok.
Pokud už k tomuto datu nebudete zaměstnance potřebovat odejde na základě dohody o ukončení pracovního poměru, pokud ho budete potřebovat i nadále, původní dohodu o ukončení PP prostě zničítě a nahradíte ji novou s novým libovolným datem ukončení pracovního poměru. Je to sice také obcházení smyslu zákona, ale ne tak okaté jako ve vámi navrhovaném případě.
Re: Doplňující dotaz - smlouva na dobu u
U soudu by to však zřejmě mělo stejný efekt, i když by už bylo nutné prokázat, že dohoda byla podepsána předem.
Robert Haken
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 1. 2006 13:19
Tato diskuze je vic než přínosná. Právě jsem se dočetla, že smlouvu na dobu určitou lze uzavírat po dobu max 2 let, pak musí být přestávka min 6 měsíců, což mi předtím unikalo. Nelze tuto přestávku řešit třeba dohodou o pracovní činnosti - tzn. po dobu těch šesti měsíců bude paní pracovat na základě této dohody? Jedná se o práci účetní. Děkuji