chápu, děkuji, mě šlo spíš o rovný přístup,
kolegyně dostává, já ne
bývalá kolegyně dostávala, já ne
Tento příspěvek není plněním z uzavřeného pracovněprávního vztahu, takže se zásada rovného zacházení neuplatní.
Dobrý den,
a platí toto i o stravenkovém paušálu? Taky mohou dostávat jen určití zaměstnanci?
Děkuji
Tady je to jinak. Rozhodne-li se zaměstnavatel poskytovat zaměstnancům stravenkový paušál, musí jej poskytnout všem zaměstnancům za stejných podmínek, podmínky však můžou být upraveny ve vnitřním předpisu.
Nemáte pravdu, záleží na tom, jak se zaměstnavatel rozhodne plnit svoji povinnost umožnit zaměstnancům stravování ve všech směnách. Například: zaměstnanci, kteří pracují v jeho sídle, se mohou stravovat v závodní jídelně, kterou provozuje. Zaměstnanci, kteří pracují na jiném místě, obdrží stravenky nebo stravenkový paušál, opět podle rozhodnutí zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někteří rodiče přišli o zásadní výhodu. Stát už za ně nehradí pojištění
Sestry vsadily na exotiku v českých podmínkách. Zaměřily se na eukalyptus
Knižní trh stojí na ženách a papíru. Prodává „spicy“ literatura, říká nakladatel
Dochází k revizi NACE, týká se více než milionu ekonomických subjektů
Zaměstnanecké akcie jsou od roku 2026 daňově zvýhodněné
Kdo všechno musí podat daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2025?
13. 1. 2026 17:21
Dobrý den,
prosím o radu.
zaměstnavatel dle své směrnice z roku ráz dva přispívá na penzijko jmenovitě
slečně Novákové, která stále pracuje
a paní Králové, která odešla do důchodu a za ní jsem nastoupila já.
Už tři roky příspěvek nedostávám, protože jsem se ještě nezaučila a neosvědčila (názory pana šéfa jsou vždy šikovně v jeho prospěch)
Mslíte, že bych měla mít nárok? Kdyby byla směrnice napsána třeba že dostává pokladní a účetní, tak při nástupu nového zaměstnance na stejné pozici bych jasně chápala, že nárok je.
Ale co když je to takto jmenovitě? Mám šanci se bránit??
Děkuji