Nejste povinna archivovat ELDP z r. 1992, takže je po vás nemůžou ani požadovat (zkoušejí to na vás). Zašlete jim kopie mzdových listů, z nich si vyčtou vše potřebné.
Paní Jasná,
moc děkuji, na sociálku jsme poslala, co jsme našla a odpověděli mi:
Dobré odpoledne, paní ...,
moc Vám děkuji za zaslání mzdových listů za roky 1993 a 1994 pana ... Tím, že nebyly dohledány hrubé výdělky za rok 1992, vyhotovím na základě doložených mzdových listů rekonstrukci evidenčního listu důchodového zabezpečení tak, aby v roce 1992 byla panu .... zohledněna alespoň doba důchodového pojištění.
Ještě jednou Vám děkuji za Vaši rychlou a vstřícnou spolupráci.
S pozdravem a přáním krásného dne
... kontrolní pracovnice
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Řadě důchodců přijde v únoru nižší penze než v lednu. Úřady vysvětlují proč
Menší podnikatelé mohou požádat o bezúročný úvěr na investice, týká se to i OSVČ
Fialova vláda krátila připomínková řízení, Babišův kabinet je dokonce přeskakuje
Registrace a storno zaměstnání od dubna 2026
Chyba, kterou lidé dělají každý rok: Dílčí přiznání k dani z nemovitých věcí
Registr hlásí rekordní počet firem, které nezvládají daně
14. 1. 2026 13:03
Dobrý den, prosím, řešili jste někdo něco podobného? Ve firmě jsem krátce a nyní po mě ze sociálky chtějí ELDP bývalého zaměstnance (vyřizuje si důchod) z roku 1992. Našla jsem mzdový list z roku 1993 i 1994 (ELDP ani jeden), ale z roku 1992 nic :( jak se toto řeší, prosím? Přece ten pán nepřijde o důchod? Moc děkuji!