Osobní identifikační číslo

• Včera 7:35

Zdravím Vás všechny. Identifikátor pojistného vztahu (zaměstnání) jsem našla na seznamu zaměstnanců na ČSSZ. Ale kde najdu osobní identifikační číslo, vy jej již máte? Děkuji za radu.

• Včera 9:21

pivo

Dobrý den,

na školení mi bylo řečeno, že na e-portále v sekci Seznam zaměstnanců jde vygenerovat soubor (Export CSV) s těmi OIČ. To tam pak uvidíte, případně se naimportuje do programu.

• Včera 9:32

pivo

aha, takže to nebude spíš ono a na podkladech ze školení mám psáno: Každý zaměstnanec bude mít OIČ = osobní identifikační číslo (dříve též IK MPSV nebo číslo sociálního pojištění) a přiděluje ho MPSV, sdělí na základě registrace ČSSZ. U stávajících zaměstnanců ve službě Seznam zaměstnanců zaměstnavatele na portále do 15.4.2026 (zřejmě již od poloviny března 2026).

• Včera 9:29

AD

OIČ a IZ stávajícím zaměstnancům přiřadí ČSSZ hromadně. Zaměstnavatel bude mít možnost si stáhnout soubor (ve formátu pdf nebo csv) obsahující OIČ a IZ svých zaměstnanců od března 2026 prostřednictvím služby Seznam zaměstnanců na ePortálu ČSSZ.
      Na školení nám bylo řečeno, že možná bude k dispozici již koncem února. Takže bych řekla, že zatím je nikde nenajdete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).