Dobrý den,
na školení mi bylo řečeno, že na e-portále v sekci Seznam zaměstnanců jde vygenerovat soubor (Export CSV) s těmi OIČ. To tam pak uvidíte, případně se naimportuje do programu.
aha, takže to nebude spíš ono a na podkladech ze školení mám psáno: Každý zaměstnanec bude mít OIČ = osobní identifikační číslo (dříve též IK MPSV nebo číslo sociálního pojištění) a přiděluje ho MPSV, sdělí na základě registrace ČSSZ. U stávajících zaměstnanců ve službě Seznam zaměstnanců zaměstnavatele na portále do 15.4.2026 (zřejmě již od poloviny března 2026).
OIČ a IZ stávajícím zaměstnancům přiřadí ČSSZ hromadně. Zaměstnavatel bude mít možnost si stáhnout soubor (ve formátu pdf nebo csv) obsahující OIČ a IZ svých zaměstnanců od března 2026 prostřednictvím služby Seznam zaměstnanců na ePortálu ČSSZ.
Na školení nám bylo řečeno, že možná bude k dispozici již koncem února. Takže bych řekla, že zatím je nikde nenajdete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zákon to vyžaduje, stát to neumí: Kdo má trvalý pobyt ve vašem bytě, se nedozvíte
E-shop bez platby kartou: Tady začíná průšvih, na který doplatily tisíce lidí
Začátek února přináší hned dvě daňové povinnosti
Proč emoce prodávají víc než slevy? Hodnotíme zpětně vánoční kampaně
JMHZ v otázkách zaměstnavatelů a odpovědích odborníků
Vláda u změn rozpočtové odpovědnosti zařízla připomínky. Nepochopitelné, říká Hampl
Včera 7:35
Zdravím Vás všechny. Identifikátor pojistného vztahu (zaměstnání) jsem našla na seznamu zaměstnanců na ČSSZ. Ale kde najdu osobní identifikační číslo, vy jej již máte? Děkuji za radu.