Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Řadě důchodců přijde v únoru nižší penze než v lednu. Úřady vysvětlují proč
Menší podnikatelé mohou požádat o bezúročný úvěr na investice, týká se to i OSVČ
Fialova vláda krátila připomínková řízení, Babišův kabinet je dokonce přeskakuje
Registrace a storno zaměstnání od dubna 2026
Chyba, kterou lidé dělají každý rok: Dílčí přiznání k dani z nemovitých věcí
Registr hlásí rekordní počet firem, které nezvládají daně
28. 1. 2026 14:59
Dobrý den,
prosím Vás poradí mi někdo ohledně silniční daně ? Firma vlastní tahač návěsů v kategorii BC - jízdní souprava. Platí tedy silniční daň podle hmotnosti tzn. 24000 Kč ročně.
Dále si pořídil návěs v katergorii O4, ale jediné co jsem k tomu našla, že se jedná o druh skříňový a žádná informace zda je to druh DA, který je osvobozen nebo DS za který se platí.
Na jednom semináři máme poznámku, že pokud platím tahač jako jízdní soupravu, je to dohromady s návěsem. I třeba v případě, že vlastníme jen návěs, protože tahač máme pronajatý, tak silniční daň se neplatí.
Ale když hledám na netu, dočítám se, že pokud splňuje hmotnost, platí se i z návěsu O4..... Tak já vlastně nevím co dělat. Protože mám k dispozici malý techničák tam vůbec nic nenajdu a výpis z registru tak z toho také nejsem moudrá, co to je vlastně za návěs. Poradí mi někdo ?