Špatné pořadí exekuce

• Dnes 8:37

Dobrý den,

klient má zaměstnance s 4+ exekucemi (aktuálně jich eviduji 18, přednostní i nepřednostní). V srpnu 2025 přišly do datovky dvě exekuce na výživné - každé na jedno jeho dítě. Já to bohužel přehlédla, všimla jsem si až nyní. Za leden jsem ale již poslala srážku na výživné (nevím zda mám částku vypočítanou dobře, exekuce opravdu neovládám :( ) Každopádně mi nyní volala paní z exekutorského úřadu, velmi nepříjemná, hrozila pokutami a mám zažádat exekutora, kam šla ta chybná srážka, o vrácení chybně sražené exekuce. Vůbec nevím jak na to. A mám velké obavy ze sankcí a že klienta dostanu do problému. Už když nastoupil jsem říkala, ať vyhlásí osobní bankrot, prý si o něj již zažádal, ale stále se nic neděje a já už z toho ani nespím. Děkuji za jakoukoliv radu.

Ještě asi doplním, že pobírá minimální mzdu, tedy nyní 22.400 Kč, nezabavytelná částka mi vyšla 14.102 Kč, zbývající čistá mzda 4.909 Kč jsem rozdělila na třetiny, jednu třetinu jsem dala na úhradu výživného (rozdělila jsem dle poměru stanoveného soudního výživného na jednotlivé děti) a další třetinu na exekuci dle pořadí. Děkuji za jakoukoliv radu!

Hezký den,

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).