Myslela jsem, že příjmy zdaněné srážkovou dani, není povinnost dávat do přiznání.
Mohou ale nemusí. Záleží na tom, zda je to výhodné.
Nejsem ale odborník, snad se ozve nějaký daňový poradce.
Zase jsem se přehlídla, myslela jsem, že má všechno se zálohovou dan. Ano, srážková daň je na posouzení poplatníka, zda ji chce uvést, či nikoliv. Pokud by ji uvedl, pak musí uvést veškeré příjmy daněné zálohovou i srážkovou dani.
Paní Jasná, pokud má více příjmů zdaněných srážkou, tak nemusí dávat všechny do přiznání, může dát jen ty, které chce. Tedy tak si to myslím já.
Pokud dá do daňového přiznání 1 příjem daněný srážkovou dani, pak tam musí dát všechny příjmy, které měl daněné srážkovou i zálohovou dani. Tady už si nemůže vybrat.
Paní Jasná,mám HPP a asi 10 DPP. Z DPP mám srážkovou daň. Daňové přiznání si vždy podávám. Musím do DP uvést HPP(zál.daň) a všech 10 DPP? Vždy jsem dávala DPP jen pokud to pro mě bylo výhodné.Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Přeplatek paušální daně se OSVČ vracet nebude, půjde o něj ale snížit zálohu
Úřední omyl zanechal matku na hranici existenční nouze. Stát se jí nezastal
Pozor na tyto povinnosti. Důchodci kvůli nim mohou přijít o výplatu penze
Rodičovský příspěvek má výrazně vzrůst. Některé rodiny by získaly až 800 tisíc
Prodávají, protože musí. Zuzana svým byznysem podporuje nigerijské trhovkyně
Nová povinnost zaměstnavatelů: Dotazník pomůže s registrací zaměstnance
17. 2. 2026 7:30
Dobrý den,budu podávat daňové přiznání za rok 2025. Mám potvrzení o příjmu od dvou zaměstnavatelů. Zároveň mám potvrzení o zdanitelných příjmech se sraženou daní z příjmu. Musím i tento příjem uvést v daňové, přiznání? Děkuji Ája