dobrý den. máte v tom pěkný guláš.
fakticky je jedno, zda dotaci dáte daňový příjem a "výdaje" z dotace do daňových výdajů (pokud tedy nejde o nakoupený "majetek" který je třeba odepisovat), nebo obojí nedaňově.
do výdajů jde i doprava a další režijní výdaje.
spořák - banka vám nestrhává daň z úroků?
odměny z banky - pokud jde o podnikatelský účet, tak poplatky do výdajů, odměny do příjmů.
Dobrý večer, moc děkuji za odpovědi.
Příspěvek od ÚP už tedy rozumím.
U majetku neodpisovaného mě jen zajímalo, v jaké ceně evidovat, tak jak si vedu evidenci zásob, tak si povedu i evidenci majetku, nemyslel jsem výdaj, ale jen evidenci, jaký majetek mám k dispozici, zapisuju tedy v částce vč. DPH + doprava a další náklady s tím spojené?
Na spořáku mám na konci každého měsíc připsán kreditní úrok, ale daň tam stržena není. Je to Air bank, soukromý účet mám třeba u ČS a tam je vidět, stržená daň, u Air není.
Odměny z banky, ano rozumím, do zdanitelných příjmů.
Budu strašně moc vděčný, jestli ještě odpovíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec řízení po sedmdesátce? Často stačí jen omezení v řidičském průkazu
Některé příjmy už nebude nutné vykazovat. Finanční správa upřesnila pravidla
Vláda schválila revoluční změnu v penzijku. Senioři dostanou peníze zpět
Od hrozby popravy k SMS zprávě: Fascinující historie daňového přiznání
Tisíce firem se sice vyhnou auditu, účetní závěrku za rok 2025 ale ještě ověřit musí
Nesouhlasíte s výší důchodu nebo invaliditou? Pomůže ombudsman ministerstva
Dnes 11:12
Dobrý den,
prosím o radu, vedu si daňovou evidenci, dostal jsem příspěvek z úp na úhradu provozních nákladů - zahrnul bych do příjmů §7, je to tak?
Jsem neplátce DPH, tak nakoupený majetek eviduji v konečných cenách vč. DPH a započítávám i dopravu?
Úroky na spořícím účtu daním dle v par. 8?
Odměny z banky za používání karty zahrnu do příjmů §7?
Předem moc děkuji za odpovědi.