Musíte si nejdřív vyjasnit, co je mateřská dovolené, rodičovská dovolená a peněžitá pomoc v mateřství. Pak si nastudujte dle metodiky jak se ELDP vyplňuje a napište zde, jak jste ho vytvořila. Pak teprve vám to tu někdo překontroluje, zda to máte správně. Pokud za vás někdo bude dělat vaší práci, tak se to nenaučíte nikdy.
Já vím,mám to takto: křížky mám 4-12 měsíc, jelikož byl porod 1.4. a vyloučených dnů mám 77, není mi ale jasné číslo za celkové dny,doby odečtené 0 a vymezovací základ 0.
Peněžitá pomoc v mateřství končila 19.8.2025,jestli myslíte RD tak ta stále probíhá, jelikož dítěti není ještě ani rok.
Čerpala zaměstnankyně+ mezi MD a RD řádnou dovolenou nebo měla během roku nějaký příjem s odvodem na SP?
Tak v tom případě bude ELDP takto:
Dny - 90 (leden -březen)
Křížky - 4-12
VD - 90
Vyměřovací základ -0
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Provozovnu už vám kvůli EET nezavřou, maximální výše pokuty ale zůstane 500 000 Kč
Přehled změn u daňových přiznání k dani z příjmů a přehledů pojistného za rok 2025
Úskalí poskytovaných zaměstnaneckých benefitů v roce 2026
Sociálka zavádí speciální datovou schránku pro měsíční hlášení zaměstnavatelů
Kolik berete? Nově už to nebude tajemství. Firmy čeká velká změna
Nová povinnost zaměstnavatelů: Dotazník pomůže s registrací zaměstnance
Dnes 3:38
Dobrý den, prosím o pomoc s vyplněním ELDP, zaměstnankyně do 13.1. mateřská dovolená s prvním dítětem,od 14.1. do 4.2. nemoc a od 5.2. peněžitá pomoc v mateřství.Porod 1.4., nevím,kde budou křížky a jak to bude s VD a s dny.Děkuji moc za radu Monika