Re: Svátek v neděli
Pro toho zaměstnance byla neděle pracovním dnem a v ten den byl svátek. Náleží mu buď 100% příplatek nebo volno v jiný jeho pracovní den, které mu má být proplaceno průměrem. Jak to dostanete do Vašeho programu, to nevím. Já mám možnost si v programu vytvářet nové mzdové složky, takže já bych si vytvořila složku nazvanou třeba příplatek za svátek, nadefinovala bych co bych chtěla (např. že každou zadanou hodinu platit průměrem, započítat do hrubé mzdy, započítat do sociálního základu apod.). Pak už stačí jen zadat počet hodin, odpracovaných v ten den a mám příplatek. Ale jak to nastavíte Vy, to nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2006 23:26
Dobrý večer,
prosím o radu.
Zaměstnanec pracující na HPP, nepravidelně rozvržená pracovní doba (restaurace).
Chtěla bych vědět, zda 25.12.2005 (neděle) se bude proplácet jako svátek (tzn.100% příplatek). V pracovním kalendáři je ve fondu pracovní doby v prosinci 2005 uveden pouze jeden svátek a to v pondělí 26.12.2005.
Jak teda s tou nedělí? Počítač má nastaven jeden svátek a ten druhý mi nevezme.
Děkuji za všechny odpovědi