Smlouva

• (neregistrovaný)

9. 1. 2006 10:53

Dobry den.Zajimalo by me zda-li je platna smlouva ve ktere jsou uvedene dobre udaje ale jsou spatne napsane(napr.Adlof-Adlov)Jake skutecnosti by z toho mohli vyplívat.Spatne vyplnení není zavineno mnou jako odberatelem ale druhou stranou jako dodavatelem.Dekuji.S pozdravem Vojtech Adlof

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2006 11:22

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Smlouva
      Smlouva platí, stále jste to vy. Máte stejné příjmení, bydliště, RĆ,
      stejný podpis

• 9. 1. 2006 12:15

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Smlouva
      Jestli jste OSVČ, jak z toho plyne, jste povinen podnikat pod svým jménem a příjmením, k tomu můžete užívat odlišující dodatek, např.Josef Novák-textil a oděvy. (§ 8 obchod.zák.).
      Dále jste Vy i Váš dodavatel podle § 13a obch.zák. na všech objednávkách, smlouvách, obchodních dopisech a fakturách uvádět údaj o své firmě, jménu nebo názvu, sídle, IČ a nejste-li zaspán v OR, tak registrační údaje živ.úřadu na živ.listu.
      Ze zkušenosti radím, trvejte na správném a přesném názvu-jménu,upozorněte dodavatele na chybu a pokud se bude opakovat,nechte přepracovat nebo např.fakturu vraťte.Pokud jde o uzavření jakékoliv smlouvy, vždy pečlivě třikrát pročíst než přehlédnout chybu. Viděl jsem i extrémní soudí spis, kde kvůli překlepu v názvu žalované firmy byla zamítnuta žaloba s odůvodněním, že jde o jiný právní subjekt. Protože je Vaše příjmení napsáno špatně, mohlo by to přinést v budoucnu problém, já bych radil opravu-přepsat ten list smlouvy, kde je jméno a příjmení nebo opraqvit údaj dodatkem smlouvy.Zvažte, jak se zachováte, já jen radím.
      pája

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).