Re: Opravdu nikdo nemá zkušenost?
xxxxxxxxxx
Já bych spíš vyplnila přiznání k dani z převodu nemovitosti, tj. na to, co jste prodali a z čeho budete platit daň z p ř e v o d u nemovitosti. K té nemovitosti, kterou nabyl někdo jiný, podá on své přiznání k dani z nemovitosti (třeba dílčí, pokud už nějaké podával)
Re: Opravdu nikdo nemá zkušenost?
No, já si myslím, že je to zbytečné, protože daň z nemovitosti (z pozemků i ze staveb) platí vlastník - viz příslušný zákon §3, §8 a vlastně když někdo koupí nemovitost, je tu od toho termín 31.1., kdy má povinnost se k daní k té které nemovitosti přiznat...
Vy vlastně když zaplatíte - přiznáte se k převodu nemovitosti, tak mám za to, že jste udělala vše, co jste měla. Ostatní finančákům naběhne přes katastr a pro daň z nemovitosti je zhruba řečeno, rozhodný termín 1. ledna.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2006 11:39
Může mi někdo poradit, jak mám vyplnit dílčí přiznání k dani z nemovitostí? Na rok 2000 jsem podala přiznání k dani z nemovit, na rok 2001 dílčí přiznání na nově pořízené pozemky, v roce 2005 jsme z veškerého přiznaného majetku prodali pozemek a 1 obytný dům. Na FÚ mi pouze řekli, že mám do dílčího přiznání vyplnit to co jsme prodali, ale to bych se dostala na původní daňovou povinnost. Možná jsem to jen špatně pochopila já, nevím. PROSÍM PORAĎTE NĚKDO!!!
Děkuji
Renata