Opravdu nikdo nemá zkušenost?

• (neregistrovaný)

10. 1. 2006 11:39

Může mi někdo poradit, jak mám vyplnit dílčí přiznání k dani z nemovitostí? Na rok 2000 jsem podala přiznání k dani z nemovit, na rok 2001 dílčí přiznání na nově pořízené pozemky, v roce 2005 jsme z veškerého přiznaného majetku prodali pozemek a 1 obytný dům. Na FÚ mi pouze řekli, že mám do dílčího přiznání vyplnit to co jsme prodali, ale to bych se dostala na původní daňovou povinnost. Možná jsem to jen špatně pochopila já, nevím. PROSÍM PORAĎTE NĚKDO!!!

Děkuji
    Renata

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2006 12:16

Lina (neregistrovaný)

Re: Opravdu nikdo nemá zkušenost?
      xxxxxxxxxx
      Já bych spíš vyplnila přiznání k dani z převodu nemovitosti, tj. na to, co jste prodali a z čeho budete platit daň z p ř e v o d u nemovitosti. K té nemovitosti, kterou nabyl někdo jiný, podá on své přiznání k dani z nemovitosti (třeba dílčí, pokud už nějaké podával)

• 10. 1. 2006 12:19

Anonymní (neregistrovaný)

K dani z převodu jsem vyplnila a zaplatila, ale změnila se mi daňová povinnost a musím to FÚ oznámit podáním nového sníženého přiznání, ale nevím co tam vyplnit a jak, jejich pojkyny jsou k ničemu, nic tam dohromady není.

• 10. 1. 2006 12:28

Lina (neregistrovaný)

No, já si myslím, že je to zbytečné, protože daň z nemovitosti (z pozemků i ze staveb) platí vlastník - viz příslušný zákon §3, §8 a vlastně když někdo koupí nemovitost, je tu od toho termín 31.1., kdy má povinnost se k daní k té které nemovitosti přiznat...

Vy vlastně když zaplatíte - přiznáte se k převodu nemovitosti, tak mám za to, že jste udělala vše, co jste měla. Ostatní finančákům naběhne přes katastr a pro daň z nemovitosti je zhruba řečeno, rozhodný termín 1. ledna.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).