Re: Mzdové prosím o pomoc...
PP končí 31.3.2006 a dovolené máme 20 dní..No a taky si myslím,že bych měla mít nárok na nějaké odstupné když s tím přišel on.Nebo ne??
>>>>Prosím o pomoc...dostala jsem výpověď od
>>>>zaměstnavatele.Mám si dodělat do března uzavěrku a v
>>>>poklidu si
>>>>hledat novou práci.Zajímalo by mě jak mu to mám
>>>>nastínit
>>>>s dovolenou.Ve mzdách nejsem zběhlá.Takže mám 12 dní
>>>>staré dovolené plus mi teď vznikne ještě nějaký nárok
>>>>na dovolenou v novém roce.Takže bych potřebovala
>>>>poradit.Kolik dní v novém roce mám nárok na dovolenou
>>>>a
>>>>kdybych to vše chtěla proplatit jak se to bude
>>>>počítat???Děkuji moc
>>>***
>>>jo a jeste - kolik mate dni dovolene (rocni) - 20
>>>nebo
>>>25?
>>
>>PP končí 31.3.2006 a dovolené máme 20 dní..No a taky
>>si myslím,že bych měla mít nárok na nějaké odstupné
>>když s tím přišel on.Nebo ne??
Tak dle meho vypoctu mate narok na 3/12, tzn. 4,99 = 5 dnu. Ale musite odpracovat cele 3 mesice, tzn. nebyt nemocna a nevybirat starou dovolenou...... ale na 100% si jista nejsem
dovolena se proplace prumerem z predchoziho kalendarniho ctvrtleti (tzn. rijen - prosinec)
>***
>no a jake je zduvodneni vypovedi - nemuze ji dat jen
>tak, ale pouze pro zakonem urcene duvody (vetsinou se
>na to vaze i odstupne, to mate pravdu)....... resi se
>to tu skoro kazdy den - zkuste si najit ve starsich
>prispevcich
Děkuji moc..no ten důvod Vám musím napsat, už jsem se totiž tak dlouho nepobavila:o))Prý jsem si do této doby ještě nepořídila zimní pneumatiky (jednou jsem totiž po cestě do práce zapadla a nedostavila jsem se,tak jsem si to vzala jako dovolenou) a prý se to může opakovat,takže nemá důvěru.No jsem každý den v práci o půl hodiny dřív a stalo se mi toto poprvé.Prostě nemá argumenty a asi sem chce dotlačit někoho z příbuzných..
a jak chcete posuzovat narok na odstupne, kdyz neni legalne dana vypoved? .... a vubec, je to protizakonne....
zkuste se s nim domluvit na dohode o ukonceni PP k 31.3. - ale POZOR - musi byt dana se strany zamestnavatele (to vam nalezi odstupne), pokud by byla z vasi strany, tak nic....
Nevim, jestli bude ochoten pristoupit na dohodu (z jeho strany), ale vzdycky muzete pohrozit tim, ze vypoved neni platna...
Pokud tomu dobře rozumím výpověď máte k 31.3.2006. Nárok na dovolenou Vám v roce 2006 vznikne 5 dnů. Pokud si žádnou dovolenou do 31.3.2006 nevyberete, dostanete ji proplacenou ve výplatě za měsíc březen, placenou průměrem za 4.čtvrtletí 2005. Pokud jste dostala výpověď máte nárok na odstupné a placené volno na hledáni nového místa.
Re: Prectete si prosim predchazejici deb
No vlastně jsem žádnou výpověď ještě ani nenapsala.Mám si ji připravit, ale rozhodně se nechci nechat oškubat.Majitel spoléhá na to, že se to vždycky nějak napíše k nějakému datu i zpětně atd.Protože mu to tady jako účetně takhle vše toleruji.
No pokud date vypoved vy (predtim jste psala, ze jste vypoved dostala), tak na odstupne narok nemate..... projdete si § 46 a nasl. zakoniku prace, tam jsou jasne stanovene duvody vypovedi za strany zamestnavatele i pripadne odstupne...
No šlo o to, že mi to včera u předání vyplaty řekl (takže to beru tak, jako, že jsem dostala výpověď) ale oficiálně ještě nic neproběhlo.Mám si to jen napsat,ale nepadlo slovo kdo komu atd.Děkuji moc ještě jdu projít ty zákony ať jsem připravená.Díky
Jo tak Vy to máte jako napsat za něho? Pak to napište tak, že on Vám dává výpověď podle § 46odst.1 písm. c - pro nadbytečnost. Pak je ze zákona nárok na odstupné. Ale já myslím, že spíš počítá s tím, že to napíšete tak, že dáváte výpověď Vy - pak samozřejmě žádné odstupné nenáleží. Nebo že napíšete ukončení pracovního poměru dohodou k určitému datu podle §43 a on to odsouhlasí. Potom také žádné odstupné nenáleží. Náleželo by, pokud by bylo ukončení dohodou podle §43, ale zároveň tam bylo napsáno, že je to z důvodu nadbytečnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2006 10:20
Prosím o pomoc...dostala jsem výpověď od zaměstnavatele.Mám si dodělat do března uzavěrku a v poklidu si hledat novou práci.Zajímalo by mě jak mu to mám nastínit s dovolenou.Ve mzdách nejsem zběhlá.Takže mám 12 dní staré dovolené plus mi teď vznikne ještě nějaký nárok na dovolenou v novém roce.Takže bych potřebovala poradit.Kolik dní v novém roce mám nárok na dovolenou a kdybych to vše chtěla proplatit jak se to bude počítat???Děkuji moc