Re: Manko na pokladně - prosím o radu
Dobrý den, když jsem převzala jednu firmu zjistila jsem manko na pokladně pře 500tis. Věděli jsme, že ty peníze odešly za paní, která měla platební kartu,ale těžko se to dalo dokázat. Po dohodě s daň.poradcem jsem si utvořila analytický účet 549xxx - nedaňový náklad a interním dokladem jsem účtovala ztracenou částku na
549xxx / 211xxx ke dni mimořádné inventury pokladny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2006 10:50
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jak zaúčtovat manko na pokladně. Dostala jsem k účtování firmu, která v podstatě během roku nemá moc účetních případů, ale majitelé ji nechtějí zrušit. Když jsem si zaváděla počáteční účty, tak jsem zjistila, že účetní stav na pokladně nekoresponduje se skutečným. Skutečný je mnohem nižší. Dá se odepsat tento rozdíl nedaňově? Nebo jak jinak tuto situaci vyřešit, aby jsem zase měla účetní a skutečný stav srovnaný? Není pravděpodobnost, že by společníci peníze pro vyrovnání pokladny dali ze svého.
Předem děkuji za radu.