Re: Prosím bdm k DPH
*** :-))) Asi myslíte §24/2/zc. Přečtěte :-)) Ta souvislost a podmíněnost by se musela sakramentsky dobře prokázat. Já bych to moc neděla a s DPH už vůbec ne. Ale je to možná jen moje sebe........ Kdo má více odvahy, ať do toho jde. Jakousi oporu to v zákoně má ***
Re: Prosím bdm k DPH
Tento § používáme např. když pořádáme bowlingový nebo tenisový turnaj a náklady na něj přefakturováváme našim smluvním partnerům neboť je tam propagujeme.
Ale co s tím DPH??
No,je to tak.Jedná se o ten ošemetný zc)-musí se prokázat a musí "významným" způsobem ovlivnit hospodářský výsledek.Ne,že ho pohostíte za 800,- a on si pak objedná poličku za 2,000.To byste neobhájili.Jenže dotaz byl tuším na DPH.A to nevím ani já.Pokud tedy prokážete,že je to náklad se vším všudy,tak i odečet,ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2006 16:05
Dobrý den,už jste mi velmi dobře radil-a,tak si dovoluju znovu položit dotaz.Daňový poradce naší firmě poradil,že můžeme dát do nákladů pohoštění při sjednávání zakázky,pokud zákazník opravdu pošle objednávku a obchod se uskuteční.Není mi ale jasné,zda se může uplatnit DPH?Poradíte znovu?Moc díky.Lea