Prosím bdm k DPH

• (neregistrovaný)

11. 1. 2006 16:05

Dobrý den,už jste mi velmi dobře radil-a,tak si dovoluju znovu položit dotaz.Daňový poradce naší firmě poradil,že můžeme dát do nákladů pohoštění při sjednávání zakázky,pokud zákazník opravdu pošle objednávku a obchod se uskuteční.Není mi ale jasné,zda se může uplatnit DPH?Poradíte znovu?Moc díky.Lea

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2006 16:21

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Prosím bdm k DPH
      Takže když já jako účetní si s novým klientem dojednám vedení účetnicví, pozvu ho na dobrý oběd, sepíšeme smlouvu a účetnictví mu opravdu povedu, tak ten oběd je uznatelný náklad? Už jsem tyto názory také slyšela, ale prošlo to někde finančním úřadem?

• 11. 1. 2006 16:59

bdm (neregistrovaný)

*** :-))) Asi myslíte §24/2/zc. Přečtěte :-)) Ta souvislost a podmíněnost by se musela sakramentsky dobře prokázat. Já bych to moc neděla a s DPH už vůbec ne. Ale je to možná jen moje sebe........ Kdo má více odvahy, ať do toho jde. Jakousi oporu to v zákoně má ***

• 11. 1. 2006 17:15

Vlaďka (neregistrovaný)

Tento § používáme např. když pořádáme bowlingový nebo tenisový turnaj a náklady na něj přefakturováváme našim smluvním partnerům neboť je tam propagujeme.

• 11. 1. 2006 19:53

Anonymní (neregistrovaný)

Ale co s tím DPH??
      No,je to tak.Jedná se o ten ošemetný zc)-musí se prokázat a musí "významným" způsobem ovlivnit hospodářský výsledek.Ne,že ho pohostíte za 800,- a on si pak objedná poličku za 2,000.To byste neobhájili.Jenže dotaz byl tuším na DPH.A to nevím ani já.Pokud tedy prokážete,že je to náklad se vším všudy,tak i odečet,ne?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).