Re: Pomoc.....prohl.u důchodce
Pokud nepodepsal u Vás prohlášení, nic strašného se neděje, vystavíte mu potvrzení .kde budou jen příjmy se záloh. daní a
podá si přiznání sám.Kdyby podepsal dodatečně, musela byste pracně přepočítávat srážkové daně na zálohové, které by vyšly vyšší( zaokrouhlování základu), dosrážet a matlat leden a příští rok to vyndávat z potvrzení.Nemluvě o Příloze k Vyúčtování daně - zálohové i srážkové, kde se musíte ňamrat co mělo být a co bylo a nebylo sraženo.Jestli však máte jen tohoto zaměstnance a ráda se
hrabete v papírech, nic Vám v tom nebrání.:)
Hrabat se v tom nechci a ani nemůžu..........to bych si to ještě udělala těžší,než to teď mám........jsem z toho dost vyřízená už takhle...........vždyť budu vše dělat za rok poprvé:(
Ale přeci,když si nechce dělat sám přiznání a řekne,že v těch měsících,co měl srážku mu to nevadí a ty ostatní jako podepíše,tak mu to mám udělat,ale netahat to zpětně do počítače..........to je asi nesmysl,co:(
V konečném výsledku to opravdu vyjde nastejno, ale správně se musí ty srážkové přepočítat na zálohové,není rozhodující,že jemu to nevadí:) nejdřív doplatí zálohové daně a pak mu to zas budete vracet, prostě lahůdka se vším všudy. Zkuste se s ním dohodnout, ať si to radši v takovém případě podá sám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2006 10:38
Co mám dělat,když nebylo podepsané prohlášení na DPČ u důchodce,ale on neměl jiný úvazek k tomu a některé měsíce mu přesáhla HM přes 5000,- a tak mu byla odváděna jako zál.daň.
Má si ještě dodatečně podepsat prohlášení? A jak mu to mám uvést v roč.zúčtování?