Re: Nikdo neví? Přefakturace do EU a z E
ad1) jelikož Vy jste dodali zboží do EU, troufla bych si to fakturovat jako vedlejší náklad - výdaj dle §36/odst.4) - t.j. bez daně, do daň. přiznání jako dodání zboží(protože se vlastně jedná o vedl. náklad ke konkrétnímu zdanit. plnění)
ad2) zde lze podle mne použít jen §21/6a) - viz dále §24 - dne vystavení nebo poskytnutí služby - a to právě nevím, jak zní faktura, jestli je z ní patrno = t.j. rozepsány tel. poplatky za konkrétní období - budete muset udělat dodat. daň.přiznání a rozdělit tím fakturu.......
Pokud to patrné není, tak ke dni vystavení faktury.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 1. 2006 7:07
Dobrý den,
prosím poraďte, odběratel z EU (plátce DPH) si u nás objednal zboží včetně dopravy. Následně dopravu zrušil a zajistil si ji sám. Dopravní firma, které jsme původně tuto zakázku zadali, mezitím začala vyřizovat potřebné povolení, a teď nám náklady na toto povolení fakturuje. Odběratel při rušení původní dopravy souhlasil, že případné náklady na dopravu, které nám vzniknou, uhradí. Takže teď mu mám toto povolení přefakturovat, a nevím, jak postupovat z hlediska DPH. Dotyčné zboží bylo dodáno do EU.
A dále - dodavatel z EU (plátce DPH) nám přefakturovává telefonní poplatky vždy jednou za několik měsíců. Kdy mám povinnost odvést DPH?
Děkuji všem za radu.