Re: zpětný leasing
Bohužel nejde. Postup, tak, jak jste ho naznačil (zdanit při prodeji 1 mil. Kč) je správný. Jediné, čím můžete snížit odvod SP a ZP je, že auto před prodejem leasingovce (zpětným leasingem) vyřadíte auto z OM. Zdanění daní z příjmů sice neuniknete (zdaníte dle § 10), ale podstatně se vám sníží odvody na SP a ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 1. 2006 9:53
doplatil jsem automobil na leasing a získal do vlastnictví za doplatek 1.000,- Kč. Nyní potřebuji peníze a požádal jsem o zpětný leasing.
Auto ohodnotili zhruba na 1.mil. Kč. Polovinu dali jako první zvýšenou splátku a druhou polovinu mi vyplatili na účet. První polovinu započetli oproti kupní ceně. Jedná se mi o to, jak to udělat daňově. V případě, že budu postupovat jako u běžného leasingu poté jednorázově zdaním do příjmu 1 mil. Kč a poté během 48 měsíců ji dostanu rovnoměrně do nákladů. V tomto případě je to značné daňové zatížení. Není možné k tomu přistupovat jako k úvěru a poté dát do nedaňových příjmů 500 tis. Kč a ty potom hradit nedaňovými výdaji. Děkuji