Re: Stavební spoření a cílová částka
Pokračovat byste mohli pokud by jste neměli naspořenou celou cílovou částku
Do cílové částky nám chybí asi 1000kč Spoření zakládal manžel pro syna-dávali jsme mu 500kč měsíčně a on si tam vždycky 1x za rok něco přidal.Manžel říkal,že si myslel,že ta cílová částka je to co dostane.Já se o to vůbec nezajímala až teď když jsme zakládali spoření pro mladšího syna.Ve spořitelně nám řekli,že můžeme zvýšit cílovou částku a nic se nezmění,ale někde jsem četla,že to není pravda
Tak vám opíši MF z 1.11.05 Jestliže se naspořená částka blíží vámi sjednané cílové částce, měli byste jednat, protože SS zpravidla nenavyšují cílovou částku sami. Více se dočtete ve všeobecných podmínkách. Doporučuji vám kontaktovat vašeho poradce a domluvit s ním další postup. S ním si sjednáte o kolik chcete částku navýšit. V případě Modré pyramidy je navýšení možné, poplatek činí 1% z navýšené částky, pro mladé 0,75% z cílové částky. Zůstane vám nárok na státní podporu podle původního zákona. Tedy k 18 tis. vám bude připsáno 4 500,- Můžete se však také rozhodnou, že přijmete nové obch. podmínky.(ty nejsou tak výhodné)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2006 16:36
Dobrý den,chtěla bych se zeptat-letos v prosinci nám končí stavební spoření,chtěli by jsme potom pokračovat dál,ale máme cílovou částku 41000 Kč Chtěli by jsme si ji zvýšit,ale někde jsem četla,ža když se zvýší cílová částka,tak potom už budou takové podmínky,jako kdyby jsme ji zakládali teď.Nevím jak to nejlépe vyřešit,aby jsme měli nejlepší výhody :-) Dík